Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Sista Färden

 

 

  

Äldre för var dag som går.

Glesare och gråare blir ens hår.

Snart man inget mer förmår.

 

Så när naturens lag får råda,

snart de efterlevande får skåda

hur man ligger stel och kall uti en låda.

 

Lådan står där på ett bord.

Prästen säger några ord.

Skyfflar på tre skovlar jord.

 

Dags att stämpla ut sitt arbetskort

för att sedan i en kort transport,

sorgligt - äntligt fraktas bort.

 




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 216 gånger
Publicerad 2007-02-06 12:28

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Att förvandla detta budskap
till en sådan fin konst
är varmt och kärleksfullt.
Men min vän...Ta inte förgivet att de
inte kan ta en evinnerlig tid till
innan du blir kallad.
2007-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson