Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur livet såg ut någon gång under 2005


Vardag

Mina krukväxter är på dåligt humör
Jag vattnar dem aldrig
Min lampa är sned

Papprena ligger i en röra på bordet
Dammsugaren står framme
Någonting är i görningen, eller var

Sanningen är som en ofärdig kudde
den måste stoppas
annars blir livet så obekvämt

Duvan sätter sig på min balkong
funderar och bajsar en stund, sen flyger den vidare
undrar om den blev klokare på det

Disken är inte diskad
Sängen är obäddad
och själv är jag i en enda röra

Kallt ute
ligger en frusen orange handduk på min balkong
som legat där alldeles för länge

Stillhet
Datorn surrar för sig själv
Jag är van




Fri vers av Mr. White
Läst 165 gånger
Publicerad 2007-02-08 01:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr. White