Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten språklig utflykt under våren 2005


Ordkaka

Aktiva verb i nån slags passivt adjektivum
ger ibland en komisk effekt
”att bli snöbollskastad”

En känsla av att inte styra
utan att endast vara en bricka i ett spel
”att bli sprungen”

Vem har hittat på reglerna
för språket och livet
”att bli språkreglad”

Det är inte lätt
att konsekvent brytas mot alla bestämmelserna
”att bli olle-i-grind-motad”

Interrogativt presens particip i reflexivum med en gnutta substantivistiskt verb blir en bra kakform
Dock äter man kakan, inte formen

Kakan serveras med fördel
med ett adverb till
gärna ett skoningslöst

Jag blev en sommar
”skoningslöst fotbollsskolad”
jag tyckte det var ganska roligt

Dock var det inte lika roligt att senare bli
”skoningslöst odansad”
av flickan jag tyckte om

Livet är lite skoningslöst
vilken tur att det också bjuder på
goda ordkakor







Fri vers av Mr. White
Läst 305 gånger
Publicerad 2007-02-08 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr. White