Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förvriden fasad fick dö - ren ton får åter födas

 

En påle drivs in genom mitt bröst och vrids om.

Jag känner att hela hjärtat är uppfläkt

 

Jag vet inte vem eller vad jag är

 

Jag faller i bitar

Jag dör

 

En röst i mig säger:

Ok kom och ta mig då om ni vill

Jag orkar inte kämpa mer, Jag ger upp

 

Ni vann

 

Jag ser en bild av en död krigarkvinna

Hon ligger på ett bål eller en flotte av kvistar

Hon ligger på rygg med sitt svärd på bröstet

Runt om mig ser jag andra delar av mig

En sista hälsning, ett farväl inför den sista färden

 

Jag känner djup sorg och gråter ohejdat

Jag är som avdomnad

Ord som Förlust och Sorgeprocess kommer

 

En del av mig dog

 

Allt föll och jag vet inte vem jag är

 

Jag är ingenting

 

Jag håller om




Fri vers av Nova-Liv
Läst 415 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-12 18:30



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Mjuk fin sorg.
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv