Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan - Homo sapiens

 

 

Människan - Homo sapiens

art i däggdjursfamiljen hominider

och enligt första Moseboken 1:26-27

av Gud är skapad till sin avbild.

 

I sanning en märklig avbild

då man ser till vad hon åstadkommit

där hon likt en av Apokalypses ryttare

sprider död, pest, hungersnöd och krig

 

Driven av Girighet - Avaritia

trampar hon på sina systrar - bröder

skapar frustration och armod

död och lidande

 

i en värld där så mycket behöver göras

- ett slöseri med mänskliga resurser

 

Om detta

är en typisk mänsklig egenskap

. . .

Bevare oss för människan

 

Men ändå . . .

mitt bland mänsklig dumhet och elände

kan plötsligt visa sig en handling

- kärleksfull och öm

 

en vänligt ord - en stilla smekning

vilken bliver likt den livgivande oasen

där en irrande i öknen

får släcka sin törst

 

Så låt oss ej förtvivlas

Än finns där kanske hopp . . .

fastän det förvisso kan betvivlas,

genom livets svåra gatlopp




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 267 gånger
Publicerad 2007-02-18 10:41

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Jag väljer at tro på hoppet. At allt detta elände som händer är det som slutligen ska skapa det som är bra.
Du använder dina funderingar
på ett finnt sätt
i din poesi.
2007-02-18

  thyra
Språket och helheten klara femmor också, det blev fel.
2007-02-18

  thyra
Hoppet måste leva vidare som du så fint uttrycker i din dikt.
2007-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson