Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ju mer mod man har destor mer expanderar världen. Detta mod hade exempelvis Sophia Scholl och hennes bror när de delade ut blad till folket om att bekämpa nazismen under nazismens tidepok.


Hyllning till modet

Det finns något som är av största vikt
Något som gör livet värt att leva
Därför vill jag i denna lilla dikt
Hylla detta som Adam hyllar Eva

Detta något ett stadigt värde har
Det prisas i alla Jordens länder
Detta behöver son,dotter,mor och far
att genomsyras av i sina händer

Fråga Neil Armstrong,Mandela,Walesa
De kan svara dej vad detta är
Genom detta kan du i livet resa
Och bli en förebild för världen här

Fråga de som besegrat sina fobier
De kan ge dej ett fullkomligt svar
Och de som gått igenom epedimier
Bland tiggare,trashank och tsar

Jag säger dej: Våga,våga,våga!
Lev i modet och låt dej detta dyrka
Då ska livets möjligheters låga
Lysa ännu klarare i mångfald styrka




Fri vers av AndyDufresne
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-21 15:16



Bookmark and Share


  Freeman
Åh, så underbart skrivet, starkt och härliga rim, brorsan!!! =D

Fortsätt så!!!
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

AndyDufresne
AndyDufresne