Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne - Ack så Underbart

 

 

Jag minns hur jag barfota

i det ännu daggvåta gräset,

gick för att söka Dig,

och vid det av inlandsisen

under årtusenden slipade berget

fann Dig naken,

liggande på den runda, släta hällen,

lojt utsträckt på rygg

i den värmande morgonsolen.

*

En syn

så underbar,

där Du likt Afrodite,

nyss uppstigen ur havets skum,

bjöd mig släcka törsten

ur Din kärleksbrunn.

Och tillsammans

gick vi ut på ängen

där vi . . .

 

. . . . omfamnande varandra

sjönk ner bland tjärblomster och strandglim

för att anträda seglatsen,

på den underbara

men ack så förrädiska

Kärlekens ocean.

 




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 256 gånger
Publicerad 2007-02-22 10:37

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson