Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De säger att det är en sjukdom




Varför har du fått ett så vackert namn?


Köksoset kittlar tungan
Nej! Biter hål i kinden
järn och salt

Magen kämpar, krampar, skriker
precis som det ska vara

Hungern som blir
ett kroniskt tillstånd
av tomhet
under revbenen 
en trötthet
där svimningskänslan
svartnar för ögonen
och kylan
är en del av kroppen
händerna färgas blekblå
kinderna behagfullt vita

Fem hekto till
minskar känslan av
att inte duga

Förnekar Hungern
Mat Är Synd
ångestframkallande
kryper, kravlar fettet under huden
gör mig smutsig, värdelös
inte älskvärd

Jag behöver Ingenting
bara lite mindre...

Behovslösheten
lättheten i kroppen
Här kan jag andas
varje förlorat hekto
renar från Synd
känslan som står närmast
det eftersträvansvärda

Perfektion



Anorexi

varför har du fått ett så vackert namn?




Övriga genrer av Gyllene Varg
Läst 1132 gånger
Publicerad 2007-02-25 17:02



Bookmark and Share


  Nina V A
\"Behovslösheten
lättheten i kroppen
Här kan jag andas
varje förlorat hekto
renar från Synd
känslan som står närmast
det eftersträvansvärda

Perfektion\"

är så talande och berörande och omskakande starkt
ja du, här bjuder du in läsaren till en betraktelse ur anorektikerns vinkel, och ger en insyn i all ångest och de tankar som rasar och upptar så mycket tid och fokusering.

Ett laddat ämne på alla vis, riktigt bra!
2007-02-27

  Micael Axelsson
Den är så smärtsamt ren och ärligt förmedlad, att jag känner mig alldeles matt och igen brister jag ut i tårar... dom går inte att hejda när jag läser denna dikt, som har en sån slagfull insikt... och dikten, den vrider sig ännu inne i mig ett tag till
2007-02-25

  Cris
ja det där har jag aldrig tänkt på
men anorexi är ju faktiskt ett väldigt
vackert namn..kanske därför svår att
bli av med.
fängslande text
2007-02-25

    Erika H
så kom du förlamande tillstånd
du som leder mig
du som vandrar mina fotsteg utan att jag får styra
kom du
jag hatar dig till döds

en stark gripande text
blir så berörd
orden biter som iskylan
välskrivet som 17
2007-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Gyllene Varg