Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En historia från 1920-talet




Jag kände bara till ditt liv och där ville jag leva


Hur kunde du lämna mig
stående där ensam
med starka armars fängsel
runt min barnakropp

jag ropade efter dig
men du vände inte tillbaka

Hur kunde du låta dem
ta barnet ifrån dig
jag var väl ändå
ditt kött och blod

du underställde dig överheten
jag såldes av kommunen

Hur kunde detta ske
auktion av ett barn
vad tänkte och kände de
som skrev under och tog betalt

min längtan till dig rev i mig
något annat liv kände jag inte till


Hur kunde någon så känslokallt
tala om att du var död och borta
på din begravning kunde jag inte gå
då de sa att du redan i graven låg

ingen tröstade mig i min sorg
då jag var son till en luffare

 




Fri vers av Rosen VIP
Läst 322 gånger
Publicerad 2007-02-27 10:15



Bookmark and Share


  aniara
lika stark som filmen... fällde en tår...
2007-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP