Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storasyster och Lillasyster

Storasyster har allt. Ända tills nu. Nu rubbas hennes tillvaro av en liten skrikande sak, lillasyster.
Lillasyster växer, men hon slutar inte skrika. Hon skriker jämt, det är i alla fall vad storasyster tycker.
Storasyster är avundsjuk på lillasyster, alla tittar på henne och säger att hon är söt. Storasyster tycker att hon är ful och har stora öron.
Storasyster säger till lillasyster att hon är en bortbyting. Att hon råkade bli förväxlad med en trollunge på BB. Det är därför du har så stora öron säger storasyster.
Storasyster är elak mot lillasyster, det säger i alla fall mamman. Mamman brukar skälla på storasyster och säga att hon måste vara snäll mot lillayster. Storasyster tycker att hon är snäll. Men lillasyster säger till mamman att storasyster är dum. Så då är hon dum, mamman säger ju det.
Syskonkärlek.




Fri vers av Linnéa Johansson
Läst 1162 gånger
Publicerad 2007-02-28 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Johansson