Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av ett avsnitt ur Sagan om ringen. Finns mycket djup i den trilogin.


grottmonstret (Durins bane)


Han stod vid grottans mynning
vid öppningen till det okända och fördolda
underjordens mörka hot

Utmanad mötte han ambivalensen
hos den som fruktar
men inte kan vända tillbaka
varifrån han kom

Grottans förskräckliga eldsfigur
gömde sig i skuggans mörker
spred fasansfull skräck
växte sig stor i omfång

Som en äkta krigare
fattade han mod
drog sitt svärd
gick in och mötte sig själv

Ur kampen mot fruktans
uppblåst spöklika jag
klev han ärrad men stärkt
redo att vinna nästa slag














Fri vers av Marreb
Läst 566 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-04 00:26



Bookmark and Share


  Burn
wow, gillar! mod... det är det det handlar om. mod. bokmärker.
2008-02-05

  Dilsewat
Underbart språk!
du för en fram och tillbaka i historien!
2007-08-12

    JJ VIP
Att göra upp med sig själv och gå stärkt ur kampen...Jo ibland är det nog så.... man måste väl då och då gå ner i ens egna svarta hål och mörka grottor, en del tar sig mot ljuset igen andra beslagtas av mörkret...Din dikt väcker tankar och jag gillar parallerna som den ger mina tankar, tycker tillika om ditt språkbruk. Bra! Mvh. JJ.
2007-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb