Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår - Denna ljuvliga tid, då livet åter vaknar - Då fåglar kvittrar sin bröloppssånger och den första skira grönskan lockar . . .


VÅR

 

 

Vintern slut,

musöron slår ut

på träden.

Dags för säden

komma ner i jorden

här i Norden

Så nu tarvas

att det harvas,

åkrar plöjas,

slyet röjas,

skruvar dragas,

redskap lagas.

När ute anemoner blomma

oss människor till fromma

och bonden åkern sår

*

Då - Då är det VÅR.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 542 gånger
Publicerad 2007-03-17 10:16

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
**************************

Hehehe . . . jag glömde ju tilläga


När gäddan slår i vik och vass

och solen går ned

bakom Sjöblomms dass

JA DÅ ÄR DET VÅR!!!

**************************
2007-03-17

  DanSan
**************************
Så vackert skrivit om våren . . .

tar till mig varje rad . . .

***************************
2007-03-17

  prinscess VIP
ja då är det vår
vackert skrivit
ja den här har man längtat efter
den underbara våren
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson