Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frozen shoulder - en studie i maskrosutrotning och idioti



För den oinvigde kan jag berätta att; det är ledkapseln
i axeln som skrumpnar ihop.
Det gör satans ont!
Kan inte röra armen i nägon riktning.
Mina trevliga läkare har informerat att det kan
ta uppemot tre (3) TRE!!! år innan det möjligen går över.
Tre år med vansinnig smärta dygnet runt.
Inga mediciner hjälper mot smärtan.
Inga corisonsprutor hjälper, inga anti-inflammatoriska
tabletter hjälper, inte sjukgymnastik.
Inte akupunktur, inte massage.
Just nu provar jag en kombination av aloevera-juice
och avslappnings och hypnosband,
i kombination med sömntabletter.
Att jag inte kan diska, gör inte så mycket.
Men jag måste ha hjälp med duschning,
hjälp att tvätta håret,
hjälp att klä på mig.
Kan inte köra bil.
Inte cykla.
Kan inte spela innebandy.
Inte dansa gillesdanser.
Inte gympa.
Inte jogga.
Inte gå på brottningskursen.
Inte köra till min sångkör.
Inte köra till min bibelkurs.
Men korta promenader med
armen i mitella.
Och äta godis.
Oceaner av godis, praliner, choklad. Maffiga köttstycken med urgoda såser med mycket grädde i. Mumsiga efterrätter, vin, öl och kaffe, Jag rullar fram som ett jättemonster snart.

Och detta för att jag målade om huset!
Och utrotade maskrosorna i trädgården i somras,
Ingen ska påstå att \"arbete ger upphov till hälsa och välstånd\"
för då ljuger dom i sin hals!

Har lovat mig själv TVÅ saker för framtiden,1; måla hus är karlgöra. 2 se att maskrosor är vackra, låt dom stå eller anlita en trädgårdsmästare. Fast då måste jag lyckas sälja minst fyra tavlor för att avlöna honom eller henne,
Det är alldeles gräsligt synd om mig just nu. Bara så ni vet...




Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 301 gånger
Publicerad 2007-03-17 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP