Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dag - med ljus och värme

 

När Hrimfaxi

i Eddadikten Vafþrúðnismál

bak horisontens rand försvinner

och Skinfaxi över himlavalvet

Solen börjar dra

 

Då flyr Demonerna

från nattens dunkel

och mörkret byts

mot dagens värme - ljus

 

Och vi kan njuta

likt Solvändan

helianthemum nummularium

som mot Solen

vänder sina fem guldgula kronblad

likt ett ansikte

 

för att följa vår Stjärna

- Den Livgivande

på dagens färd




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 244 gånger
Publicerad 2007-03-18 13:15

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  glittertindra
Så många symboler från gamla texter. :) Eddan är spännande och som saga intressant, det fornnordiska väcker lite mystik och känslan blir ett välkomnande av ljuset och våren som verkligen börjar vara på gång... :)
2007-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson