Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fettot del 3

Klockan närmade sig 2 på morgonen/natten så Maria stängde sin Laptop. Hon drog snabbt av sig kläderna och satte på sig sitt nattlinne. Den var knälång och himmelsblå. Maria kände sig som en vattengudinna i den. Hon ställde sig framför sin spegel och gjorde mjuka rörelser, nattlinnet böljade mjukt. Maria log för sig själv. Hon la sig ner och drog sitt tjocka duntäcke om sig. Hon suckade nöjt och lät sig dras in i drömmarnas värld.

Maria vaknade med solljuset i ögonen. Hon blinkade och kisade. När ögonen vant sig i solljuset kollade hon på klockan, 7.15. Maria flög upp ur sängen med ett tjut. Bussen skulle gå om en kvart och hon skulle inte ens ha tid att duscha. Hon tog raskt på sig de första kläderna hon såg i garderoben, ett par svarta mjukisbyxor, en urtvättad t-shirt med texten ” Ju större desto bättre”. Maria tryckte snabbt i sig en filtallrik, borstade tänderna, la på ett tunt lager makeup och drog på sig sina slitna gympaskor. Hon halvsprang de 100 metrarna och hann med nöd och näppe in i bussen. Hon satte sig på en ledig plats och flåsade tungt efter språngmarschen. När Maria hämtat sig kände hon hur skrattet hängde i luften. Hon hörde att det viskades om henne men hon brydde sig inte. Hon satt som i en bubbla, bara hon och ingen annan. -Nothing can bring me down today, viskade Maria om och om igen.




Prosa (Novell) av var.e.senapen
Läst 247 gånger
Publicerad 2007-03-18 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

var.e.senapen