Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älvans saga

Hon är älvan i skogen med rosa vingar.
Hon är liten och snygg, ja, riktigt het.
När hon flyger kan man höra att det plingar.
Men hon bär på en jättestor hemlighet.

Hon är älvan i skogen med långt, mörkt hår.
Hennes ögonfransar fladdrar och förför.
Efter sig lämnar hon inte ett spår.
Hon vet mycket väl hur man gör.

Hon är älvan i skogen som är älskad av alla.
Hennes kyssar smakar sött men är brännande heta.
Med sina ögon får hon varenda en att falla.
Men det finns någonting som ingen får veta.

Älvan i skogen är ensam och kall.
Det hon behöver, är en stadig hand.
Älvan är nämligen ett så kallat psykfall.
En liten flicka, som sjunker i kvicksand.

Älvans hemlighet kallas anorexi.
Fast själv förstår hon inte varför.
Enligt henne är hon så tjock man kan bli.
Fast hon är smal som ett sugrör.

Älvan i skogen tynar sakta bort.
Hon är inte den första, det har hänt förut.
Hon tar sitt eget liv inom kort.
Och här tar älvans saga slut.




Fri vers av Teop
Läst 574 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-19 16:35



Bookmark and Share


  To
Läsa gärna en text som jag har skrivit om liknande ämne: Vågen som bara visar plus
2007-10-19

  To
Oj så vacker dikt. Nog finns det många sådanna älvor i verkligheten. Att bära inom sig det som tynger än måste vara fruktansvärt jobbigt. \"Suck\"

Ingen människa vad jag vet har aldrig vad jag vet klarat sig själv genom livet. Varför ska man begära att man helt plötsligt ska göra det när man mår dåligt.

Våga släppa ut känslor och släppa in andra.

Frid!
2007-10-19

    Caprice <3,
Fin. Ger ett intryck av att även den perfekta älvan som är älskad av alla kan få en hemsk vändpunkt. Sagolikt.
2007-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Teop
Teop