Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den rätta tonen


Körledaren räknar in takten.
Vi fyller lungorna med luft, lust och glädje.
Pressar ut luften ur stämbanden.
Rummet fylls av toner.
Sopranernas höga klockrena,
i kontrast till basarnas \"muller\" från de djupa källarvalven.
Altarnas modesta, den svåraste stämman,
men också den vackraste.
Tenorernas jubeltoner.
Förenade i lusten till sången.
Men körledaren skakar på huvudet.
Nej, det lät inte bra.
\"lyssna på texten, vad säger den?\"
\"Inga sssss-ljud, inga ormar, tack.
Vi tar om det igen.
Och igen.
Och igen.
Plötsligt \"sitter\" den där!
Alla stämmor på plats!
Den gemensamma ansträngningen har burit frukt.
Stämmorna vävs in i varandra.
Gudomliga toner!
Vi är som en samstämmig kropp.
Våra sinnen i total harmoni.
Körledaren ler belåtet.




Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 224 gånger
Publicerad 2007-03-19 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP