Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

håll dig på mattan

längtade efter en kärleksfull Gud
möttes av människors lagar, krav och bud

ville få utforska livet och vem hon var
fick bara andras färdiga självklart standardiserade svar

var som en liten blomsterknopp
för vars växtkraft häftigt sattes stopp

ansad och stympad, hon växte för fritt
som en hund kommenderades hon med \"sitt\"

\"det är farligt att kliva ut ur din låda
oj, oj, oj, då kan det bli eldsvåda!

håll dig du på din matta
var lagom, du får varken gråta eller skratta

du förstår lilla vän, vi vet alla bättre än du
lyssna på vår förnumstighet nu

passa in i ramen som vi har satt upp
om du inte gör det får vi alla krupp

vår bild av dig och livet är det som gäller
håll dig där, annars är det risk att det smäller\"

Gud stoppades i en fyrkantig liten låda
ja, faktiskt trycktes de dit båda

det passade inte alls särskilt väl
ingen av dem var gjorda för att vara träl

livet är större än så
utforska det fritt måste man få

kärleken fann hon ändå till sist
att det skulle gå så länge känns dock ganska trist






Fri vers av Marreb
Läst 485 gånger
Publicerad 2007-03-24 10:42



Bookmark and Share


  Jojo
det var vassa ord, som jag till stor del kan förstå
2007-03-26

  Tosan VIP
Märkligt att behovet av att kontrollera och styra över andras tänkande ska vara så stort! Tänk om fler kunde ge Gud själv mer utrymme att få visa sina barn vem han är direkt... och inte stå i vägen så vansinnigt!!
2007-03-25

  Gawain
Ramar och former, regler och dogmer. Kontroll... monopol... makt..

Vad annat kan drivkraften vara? Inte är det då folkets väl man så förtvivlat månat om genom inkvisitioner och utplåning av allt \"kätterskt\". Bokbål, häxbål... tortyr och slaveri..

Ursäkta, men kyrkan har för vad mig anbelangar skitit i det blå skåpet så det räcker och blir över. Påvens patetiska ursäkter... ja vem bryr sig..
Nej fram för individens frihet, sunt förnuft, ödmjukhet och ovillkorlig kärlek. Det är vad jag kallar frihet.

Errare humanum est, ignoscere divinum!
2007-03-24

  Albert
hur länge?
hur hittade hon?
vad hittade hon?

blir jättenyfiken!
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb