Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten omarbetning av gammal text


ONDA TIDER

 

Dagen gryr
Natten flyr
Vår tid är dyr
Ödet styr
allt som sker.
och när man ser
hur sig folk beter,
Gudstron lätt man överger.


Och det som verkligt trist är
att den helt brister,
då terrorister
med plan sinister
ger våldet föda,
får hat att glöda
genom att döda
och föröda.


Förvisso onda tider,
då länder strider
girighet sig sprider
och folken lider.

*
Sluta därför träta
det blott på sinnen fräta.
Försök i stället att förgäta
och oförrätter översläta

Så därför -
Tänk Dig för
i allt Du gör
Din tid är knapp - Du dör.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-03-24 14:24

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
Helt underbart skrivitt om att vara och
leva, strider, slag . . .

>Det kan vara mellen sig själv och det

kan ha ett större perspektiv , , ,

Men det viktiga är att vårda sin inre

trädgård fullt ut . . .

Då, först då kan vi leva fullt ut . . .

Allt det bästa till dig min fullkomliga vän

du kämpar tappert och är en guldgruva

här på nätet, din vän Dan

******************************
2007-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson