Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårflod


fåglar vackert kvittra
solstrålar sakta söker sig ut

vittnar om att vintertiden den mörka
mycket snart är slut

-----

vinterbäckar strila
islossningen är här

låt vårfloden komma
föra med sig allt det där

som vintern lagrat
och frusen mark bär

------

kom du ljuvliga vårflod!

forsande
sprudlande
ursinnig
och vild

storma fram!

måla i landskap
en ny och vacker bild




Fri vers av Marreb
Läst 358 gånger
Publicerad 2007-03-24 21:21



Bookmark and Share


  Tosan VIP
Åh, man känner hur kraften kommer tillbaka! Hoppas den gör det på alla plan!!
2007-03-25

    JJ VIP
Jag anmäler mig till dom som hyllar våren tillika denna dikt! Mvh. JJ.
2007-03-24

  Albert
vackert målat!
2007-03-24

    eva m h
Levande bild!
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb