Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idyll i en Serén och Tidig Morgon

 

 

Tidigt

just när dagen sagt god morgon

 

syns nattens dagg

som glittrande små pärlor

 

i spindelnätet mellan sjöbodsväggen

och det mer än meterhöga hundkäxet

 

Då plötsligt

störs den stilla friden

 

av surret från en ensam humla

som tungt och vingligt lyfter

 

för att,

efter att ha tinat sina leder

 

på den av morgonsolen

uppvärmda berghällen,

 

sätta kurs mot maskrosornas blommor

vilka likt ljusgula små solar lyser

 

i den gröna, gräsbevuxna vägrenen,

och där söka efter nektar och pollen.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 306 gånger
Publicerad 2007-03-25 17:04

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ellva
En ljuvlig berättelse!
2007-03-25

  DanSan
*****************************
Underbar naturstudie och dikt . . .
kan riktigt känna sommarvärmen
och höra hummlans flykt mot de
guldgula maskrosorna . . .
mycket skönt och ledigt att läsa
denna dikt som förmedlar så mycket
bilder och värme . . .
Allt det bästa, Dan
*****************************
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson