Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
månens dragningskrafters obändiga svallor... kvinnans..


tidvattenvågar


byggde vi oss ett sandslott

ovetandes tidvattens dragkrafter
med tinnar o torn ... välvda spiror... sovgemaka
nära vattenlinjen byggde svalor kärleksnästen

vilade min rygg mot grusliga fasader
älskogsreden i väntan på måntiders våtor
satt du i djupet förankrad intill stillnaden
boreder flygga svalor ihåla tinnar o torn
svallar dina vågor strandnära lustar

översköljer mej

likt tidvattens vågade svallor
i hägnad av nattens mörknader
raserar reden

naket yrvaknade nalkades morgonen
rodnande

efter tillbakadragandet
hålsöker fjipplande svalor

byggde vi oss ett sandslott
utan tinnar och torn

strandnära
i tidvattens andlösa väntan
vilade din rygg
mot sanden





Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-03-30 22:22



Bookmark and Share


    zelma
underbar ordrikedom som du är specialist på... du bygger dina egna ord precis som Harry Martinsson. Det är väl underbart att utvidga språket, skapa egna ord som är nya fastän man ändå förstår vad du menar.. ungefär i alla fall, för var och en blir det ju en egen tolkning, en egen känsla.
Bara en liten protest mitt i lov sången....jag gillar INTE ordet fjipplande...
kram från Zelma
2007-04-02

  glittertindra
gillar ordet fjipplande... :)
2007-03-31

    Maria Malm
Så vackert..ser månen och hör vågskvalpet..
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk