Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja .. så vandrade vi mot kvällningen..


vårängsbäddade


som lakansväven
oskulda vitheters lyster
varpad med trådar av grönskor
dina solars värmande avtryckningar

vandrar vi södervägen genom fårahagen
skymtar vi floens silverglitter från solverandan
skorstensruinen minner om urminnes tider
om trälandens dagsverkens mödogångar

paddlar vi mot kvällningens tallkrokader
vitfärgade av måsfåglars skränanden
varsamma solnedgångars strålkrafter
smeker klippgraniten

malmklangen från rörda klockors klappar
sveper sina kalkar över spegelkallt vatten
kallar till högtidens stillheter
inbjudan till helgmål

sluter vita sippor sina ögon
för natten




Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 360 gånger
Publicerad 2007-04-09 08:37



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
älskar ditt språk, Så Otroligt vackert!
ord som grönskor, lakansväven så fint, målande:)
2007-04-12

  Jojo
Men så fantastiskt vackert!
Vilket fint språk du har!!
2007-04-12

  Bubamara - Maria Zakrisson
ja så vandrar
och jag vill vandra med

njutningsfyllda rader
med vördnad

gillar varmt
vitsippslakan till kvällen

tack
2007-04-11

  Lilla My* VIP
Vilken vacker hyllningsdikt till våren o hembygden du skriver!!
\"kallar till högtidens stillheter
inbjudan till helgmål\"
Tycker om dessa rader...då detta har glömts bort i hanteringen genom åren...o de minner om stillheten som inföll efter helgmålsringningen....förr...
2007-04-11

    zelma
Våren har verkligen kommit! Utanför strålar solen och här inne strålar dina vårdikter och bilder ikapp med den. Så vackra!
Zelma
2007-04-11

  BitterSweet
Åh tack, här fick jag mitt vitsippshav... vad härligt! Jag kommer!!!*s*
2007-04-09

  Cris
oj..vilka metaforer.. väldigt vackert och välgenomarbetat får jag säga..
och vitsippan som är så söt kommer verkligen till sin rätt i dina ord.
kanske blir dikten lite svårläst om man skulle läsa den högt så den innehåller många målande ord som är vackra i sig men kanske blir det för svårt att få ett flyt.
Men man kan läsa den tyst och gotta sig i grönskan.
2007-04-09

    Maria Malm
Vilket vackert landskap du omskriver, välklingandet vid vattnet hörs.
2007-04-09

    Lillemor
Vårlikt vackert!
Vill gå där i ditt
romantiska landskap
hand i hand med sin
älskade o insupa
dofter o minnen
som du så fint
förmedlar.
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk