Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... överstressad så till den grad att jag är lugn...


Natt

det är mörkare nu än för en timme sedan
natten släpar sig fram som en sjukdom
smittar hela världen, gråsvart och vackert
ingenting av dagen inns kvar utom minnet

jag är trött, onödigt trött och sliten
mitt huvud värker som en varm bakfylla
undrar om jag vet att jag inte drack igår

känner mig liten, liten och bortkommen
vad hände idag, kommer fan inte ihåg...
var var jag, vad gjorde jag... vem är jag nu?
... uttråkad på alla repetitioner...
världen flyter ihop, livet smetar sig in...
finns knappt kvar... vem fan är du?

dagen, natten och dagen och tiden som frusit
tiden som väntar på morgondagen
stressen och livet som kallas \"liv\"
vad är värdet av ett liv om man inte lever
vem bestämde att sekunder, minuter, timmar
år, dagar, veckor och månader skall betyda något

avskaffa tiden, räkna världen i andetag
räkna världen i värde, drömmar och tankar
vad betyder någonting...
borde inte bry mig, har annat jag glömt
har så många detaljer jag måste...
måste glömma bort att glömma så jag kommer ihåg

grå moln
små grå, diffusa moln
små, mikroskopiska, diffusa, grumliga moln
täcker det lilla i mitt sinne
jag tror jag gillar det...

acceptens i tre miljoner sjuhundrafemtiofyratusen-två enkla steg...
steg ett: Acceptera...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-11 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen