Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spara och Slösa


Du har inte pengar till mat, säger du.
Din son är hungrig.
Men du var på krogen i onsdags
och i lördags.
Drinkar kostar pengar, min vän.
Du vet att jag aldrig skulle
kunna säga nej.
Har jag inte pengar
så finns det ändå alltid mat.
Jag har ju också barn.
Hund och katt och bil.
Jag har fler att mätta,
och jag är inte snål.
Jag skulle vilja ge med gott hjärta,
men jag kan inte det.
Jag ger-under tyst protest.
I praktiken är det mina pengar
som bekostar dina drinkar och din öl.
Har du någonsin funderat på det?
Men jag vet också att alla
kan inte \"hålla\" i pengar.
Du är ett \"stundens\" barn.
Planera ligger helt enkelt inte för dig.
Trots att jag VET så irriterar det mig.
Snälla, bli vuxen nån gång!




Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2007-04-12 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP