Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skulle vara ganska kul om jag någon gång kunde fatta vad betydelsen av vad jag skriver är men inte nu... verkar det som... inte i detta nu... Ta det som det är, vad det nu än är...


Ett litet svep...



det tog ett litet svep
en svag strimma av ljus
en halv-drucken kopp kaffe
och ett äpple i småbitar

det tog en liten tugga
av din värme
ditt lätta hjärta
din allvarsamhet
din sorgsna blick
att se
vad ett litet svep
en halv kopp och ett äpple
kanske hade kunnat betyda
om jag hade förstått
vad jag borde ha sett
vad som verkligen var

jag hade stulit det, tror jag
en liten bit av en liten bit
av dig

jag förlorade mig själv en sekund
ett ögonblick
i förundran

över en halv kopp kaffe
en liten bit äpple som försvann
ett svep
och en svag strimma ljus

jag kommer nog aldrig vilja förstå
vad jag aldrig kommer förstå
vad jag redan vet att jag inte vet
vad jag glömt att jag glömt
vad jag förlorat
...




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-16 22:15



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Det är inte så viktigt för mig att alltid förstå fullt ut vad jag läser. Det är känslan dikten ger mig som är viktig.
Nu lämnade du mig förvisso stum inför vad jag kände här,
men oh, vad bra jag tycker att dikten är!
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen