Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kommer du ihåg

Kommer du ihåg när barnen dansade
som maskrosens frön blåser bort i vinden.
Virvlande, fladdrande, yra små krabater
som inte vet något om världens hemsketer

Kommer du ihåg när flickorna sjöng
som fågelkvitter på våren, som gitarrspel en sommarafton
Lugnande, kvittrande, glada, gälla röster
som inte tänker på annat än sin sång

Kommer du ihåg när pojkarna spelade boll
som lyckliga lamm som släpps ut på våren.
Adrenalin-pumpande, glada, lyckliga miner
som inte vill veta av att det kommer ta slut

Kommer du ihåg din barndom
blott minnen som ter sig svagare för varje år
Värsta mardrömmen var Morran med isen
och världen var för stor för att veta något om

Kommer du ihåg när allt var enkelt
när du inte funderade på annat än det som gjorde dig glad.
Barbiedockor och solsken, havet som lockar
och världen som bara skulle dekoreras




Fri vers av Emilie E
Läst 410 gånger
Publicerad 2007-04-17 18:50



Bookmark and Share


  Tiili
ja, det kommer jag ihåg.

det är lite vemodigt men samtidigt vackert när man tänker tillbaka på hur enkelt livet var när man var ett litet barn, ack ja, gripande text, välformulerad och som jag sa innan, vemodig men samtidigt väldigt vacker.
2007-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Emilie E