Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har varit i Indien igen och sorterar nu upp intrycken ifrån resan. Alltid lika ofattbart med fattigdomen och de kastlösa som driver runt på gatorna.


Delhi

\"Dom är bara lata och kunde ta sig ett jobb istället\"
Säger hon, Punjabi- girl med den fina vita hyn.
Hon ger dem aldrig pengar och hon bevärdigar dem inte med en blick.

Vi säger inget mer, vi vet att vi inte ska prata mer om dem - de kastlösa, de utan rättigheter.
De som skiter på gatan.
De som föds och dör i rännstenen.
De som skickar ut sina små barn längs Delhis vägar för att tigga ihop en rupie eller två.
De finns inte i Punjabi-girls värld.
De finns bara inte.




Fri vers av MariaRose
Läst 444 gånger
Publicerad 2005-02-28 16:23



Bookmark and Share


  leopardia
bra bra... det som sägs i alstret är talande och det som utelämnas lika så...
2005-02-28
  > Nästa text
< Föregående

MariaRose
MariaRose