Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2004


Midsommarafton

Solen strålar från en klarblå himmel och jag har inte gjort upp några planer alls för dagen.
Funderar på att trycka upp en t-shirt till nästa år:
Våga-vägra-midsommarstång-och-små-grodorna!

Än så länge har jag utnyttjat midsommaraftonen till att rensa rabatterna, kantklippa dom och klippa gräset samt tillverka en midsommarkrans till katten (som dock vägrade ha den på sig ens för en tvåminutersfotografering).  

Trädgårdsarbetet har ackompanjerats av dansbandsmusik (samma låt på repeat - jag tror jag kan den nu!) ovanifrån, någon slags obestämbar arabisk musik från andra sidan gården, latinomusik från ett tredje håll plus min egen lite blandade musiksmak genom den öppna altandörren. På det stora hela en ganska intressant ljudkomposition.

Så småningom spred sig tystnaden där uppifrån och jag började andas ut efter sjutton repriser av "..om du bjuder upp mig ikväll blir jag glad och efter det är det du och jag..." ungefär. Då startar "Best of Carola"!
Helt okej tyckte jag - tills grannen ovanför började sjunga med så det ekade mellan husen. Jag har ingen sångröst alls och gör inte anspråk på att ha nåt vidare musiköra heller men till och med jag hörde att det var otroligt falskt. :)

Resten av midsommarafton tänker jag tillbringa i horisontalläge på gräsmattan tills solen går ned bakom huset. Sen ska jag gå in och värma en Felix kyckling-paj och bara strunta i allt vad sill och potatis heter.




Övriga genrer av Skye
Läst 183 gånger
Publicerad 2007-04-29 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skye