Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det betyder ingenting


askan faller till marken
jag följer med på vägen
håller min cigarett hårt i höger hand
mellan pekfinger och långfinger
och jag faller

det känns ingenting när ansiktet möter betongen
är oroväckande avslappnad
nästan medvetslös

ser min aska ligga i en liten hög bredvid mig
men min cigarett bröts i fallet
där mina fingrar hade hållit den
så vårdslöst hårt
bröts den av

och jag känner mig ensam
min vän är död

Jag tänker att jag inte vill röra mig
att jag vill inte försöka
vill varken andas eller tänka

För en sekund sedan
var jag upprättgående
upprättgående och helt fel ute

Funderar nu när jag ligger här
i en hög mitt på marken
en hög av kall människa bredvid en hög av varm aska

börja undra om jag ens kan röra mig
börjar tänka att jag inte riktigt vill

varför

varför inte dö en smula
ta en paus
förtvina
försvinna

börja om i en ny existens
starta från ruta ett

tillståndsförändring på lägsta nivå




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-28 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen