Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är trött

Jag är trött...

det gör ingenting, sa du
det finns ändå ingeting kvar

allting har sin tid att födas
att leva och att dö, sa du

ingenting består, sa du
för ingenting är permanent

du vet inte, sa jag
icke-liv är ett alltid, ett evigt

jag har tröttnat, sa jag
orkar inte med dagen, natten

så dumt, sa du
varför oroa sig, ge hän... försök

tro på sekunden och ta plats
det hänger inte på livet, sa du
att ge dig din vilja

du måste försöka, sa du
att leva död är girigt

har du sett världen utanför
den gula bollen i skyn, undrade du

de vackra vita molnen, allt grönt
människor, underbara varelser, sa du

har du noterat att de lever, sa du
jag är inte en av dem, sa jag

du är självupptagen, sa du
ja, sa jag

du är elak, sa du
kanske... inte med flit, sa jag

vem tror du att du är, sa du
utnyttjare av försvarslösa sekunder

jag är trött... slut... klar
inte ens tanken finns kvar, sa jag

jag vet, sa du
jag var alltjämt tyst

ögonblicket formades om
tystnad tog över
ingenting bestod

jag är fortfarande ganska trött




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-29 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen