Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst Gör Det Ont . . .

 

Visst hade Kain Boye rätt

i dikten där hon påstod

att det gör ont när knoppar brister.

 

Men jag kan intyga

att det även dessförinnan,

 

Då Hjärtat slår

hårt som en stångjärnshammare

 

då bröstet förtvivlat pumpar efter luft

och då lågan fladdrar på ens levnads ljus

 

- Då gör det ont . . .

 

ont som när hos Karin Boye

knoppar brister




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-04 13:14

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
***************************

Ja du har så rätt Olle . . .
Karin sa även att det är resan som
gör målet värt . . .

Många tänkvärda och livsinsiktsfulla
ord, tankar som spirar här . . .

****************************
2007-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson