Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snälla, snälla Gud.

snälla, snälla, snälla Gud.
kan du hjälpa mej?
allt är så fel, inte bara jag.
jag ber och ber och ber.
ber för att hon ska bli lycklig igen.
få tillbaka det som var.
och jag ber för en till.
där det redan är försent, att få tillbaka.
snälla, säg att jag duger som vännen jag är.
jag ber för att alla ska bli lyckliga, och få ha det liv dom förtjänar.
om det så går ut över mej.
jag klarar bara inte av att se allting mörkna.
jag vet att jag är feg.
och svag.
det är sant, och jag ber till dig Gud.
och jag hoppas att du kan hjälpa mej.
iallafall höra mej.
Amen.




Övriga genrer av flumm
Läst 590 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-05 21:57



Bookmark and Share


  elinbelin
Wow! Vad vacker alma!
Ryser och känner igen mig till viss del.
2009-09-15

  stefan.g
Tack för läsningen av denna innerliga text.
2008-08-30

    vemod
Alma, vad fin! Jag tror absolut Gud hör dig!

Jag ryser!
2007-11-20

  Svante
Det finns ingenting som talar för att \"gud\" finns. Klart man kan sitta ensam och tänka på problem, men man kan inte säga att \"gud\" hör på. Att finnas till är en grundförutsättning för att ö h t kunna lyssna på någon annan. Jag har ingen gudstro, har jag fel så får dom gudstroende visa på att jag har fel, vårsågoda. Vissa kanske känner sig hjälpta av att be i riktning mot \"gud\", ev existerande men troligen inte existerande, i det senare fallet så ber man rakt ut i tomma intet, eller på sin höjd så tänker man för sig själv. Jag kan inte säga att \"gud\" finns för att göra dig glad. Idén om \"gud\" är ett intressant fenomen på flera sätt, men \"gud\" blir inte verkligare för det.

Det ger säkerligen mer att prata med riktiga levande människor. Än att prata med \"gud\", som man kan se som en \"jätte-Mållgan\", en jättestor fantasikompis. \"Gud\" kan inte hjälpa dig, mig eller någon annan. Man kan hjälpa sig själv, hjälpa andra och bli hjälpt av andra människor.

Jag har inte trott på \"gud\" på ungefär 20 år. Men det har hänt nån enstaka gång efter det att jag bett till \"gud\", men det säger mera om hur desperat jag kände mig dom gångerna.

I vilket fall så hoppas jag att du får hjälp, eller har fått hjälp med vad som tynger dig. Sköt om dig, hoppas att det går väl för dig.
2007-10-01

    ingvar VIP
En fin liten bön, som definitivt \"han\" har hört!
Ingvar
2007-09-27

    kan man frysa på sommaren?
å vad bäst! å vad fin! och å vad jag känner igen mej!
du är min nya idol! *bokmärker*
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

flumm