Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tecken på min panna


Om natten, i min kropp bor en man

I mina drömmar
galopperar han över prärien

Han målar mitt ansikte
i krigarens röda färg
och sätter på mitt huvud
martyrens gloria

Han sjunger med vindarna
och han sjunger i mig
om sitt land och sin sorg 

I dans blåser han upp
förfäders aska
och ritar tecken och namn
på min panna

Jag känner inte till hans namn
jag bor inte i hans land

Men jag kan höra,
vindar som suckar
och skuggor som talar
till krigaren i mig


 




Fri vers av Rosen VIP
Läst 1470 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-08 20:44



Bookmark and Share


  aol
underbar rytm och ett så vackert språk,
2013-09-24

  Havsbris
en utvald text, så fin <3
jag älskar metaforer, inte alla
kan måla ord och skriva bilder,
du klarar detta så bra , pöss :P
2013-03-12

  beli
Fantastiskt ... Det märks att du är proffs stolt att få stå på din vänlista :D
'

2013-03-07

  Mikael Lövkvist
Gott.
2012-08-15

  "Milou"
Åh, så fint......
2012-05-26

    ej medlem längre
Jag såg att detta är en av dina egna favoriter, och fantastisk tycker jag!
Talar till en och det inre, är själv också mycket intresserad av det som pågår "inom oss" och att skriva om "djupet".
Du hittar verkligen de räta orden, applåd!
2012-05-05

  Luciann Khan
Vackert!
2012-04-15

    ej medlem längre
känner igen mig i krigaren som rider och målar tecken.... *-)
Tack. Vacker och kraftfull.
2012-02-01

  mickech
Mycket bra...du är duktig!
2011-09-14

    Martall
Härlig känsla som du lyckats formulera på ett underbart sätt här.
2007-07-15

  Mandalay
Jag gillar den här starkt, så jag måste bokmärka. Du har verkligen fått till det. Bravo :)
2007-06-09

  Mangal VIP
Tilltalande språk. Fint flyt. Och ett underbart innehåll. Skön läsning!
2007-05-22

    ej medlem längre
Mycket fin, en hel historia målas upp i fantasin. Vem är han, var hör han hemma? Någonstans inom oss alla bor nog en krigare som fritt vill galoppera över prärien.
2007-05-15

    sunnanvind
Mycket vacker! Applåd!
2007-05-08

  KonstigaKatter
Vacker och bilder skapande alster... mycket, mycket vacker...
2007-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP