Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite glitter i avloppsbrunnarna

Det regnar
stilla, mjukt
sköljs förorten ren

all betongen
all asfalten
alla färgstarka bleka minnen

de rinner undan
ner i avloppsbrunnarna
blandas där

vi slänger trotsigt ner en slant
och önskar oss nått
kanske våra minnen tillbaka
eller några nya

de sprakar där nere, lyser och ropar
som en TV ingen tittar på
suger vår uppmärksamhet

om du bara lägger dig på magen
och ser ner genom gallret
så kanske du får allt som glittrar där nere

de bortkastade pengarna, minnena, drömmarna

kanske vågar du dras med en liten bit
ner i den virvlande galna strömmen
dansen

kanske inser vi då att

längtan

faktiskt är vår drivkraft
vår alternativa energikälla




Fri vers av Fröken B
Läst 308 gånger
Publicerad 2007-05-09 20:57



Bookmark and Share


  ettjag
sagolikt vackert!
2007-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Fröken B