Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här är ingen dröm

Möjligtvis en målsökning

Asfalten glittrar i solen
av regnet
luktar sommargata
tungt och friskt

Jag vet vad jag vill
välden vet vad den vill
snurra runt solen
varv efter varv efter varv

Ibland drabbas vi av skalven
katastoferna och nyskapandet
men vi griper tag i något
och håller oss hårt
vi håller oss så förtvivlat hårt
fast vid detta livet

Du minns och jag minns målet
vägen dit
som värmesökande missiler
forcerar vi luften
med en destruktivitet
som vi kallar frihet

När vi sen slår ner vinner vi inte
den popularitet vi trodde
men vi skapar en krater
rykande djup förödelse
en viss uppmärksamhet
mycket värme
heta känslor

och kanske något mer




Fri vers av Fröken B
Läst 302 gånger
Publicerad 2007-07-18 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fröken B