Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under gatlyktan

Under gatlyktans sken
Blir det vackra vackrare

Rummet var fyrkantigt
Men hörnorna har en benägenhet
Att rundas av
Och jag lever i en fiskskål

Och jag har sett världen snurra
Älskling
Runt en ensam gatlykta

Och i skenet
Kan jag se hur allt rasar
Likt korthusen alltid gjorde när vi var små
Om det var för våra oförsiktiga försök
Till att bygga något mer avancerat än en sandklump
Vet jag inte

Men under gatlyktan
Är världen förändrad
Likt rummet nu förlorat sin forna glans

Men här är allt vackert
Ja du ser ju själv
Gatlyktan tar oss till nya ting
Smidda i guld

Och det lyser
Ja allt lyser
Min vackra vän




Fri vers av li87
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-05-23 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

li87