Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

Livet
vecklar ut sina stora vingar
fäller ut sitt väldiga himmelsparaply
säger till mig

Låt mig bära dig
föra dig ut
på öppen mark

Livet
inbjuder mig
likt en stor mjuk fåtölj
att sätta mig ner
slappna av

att sakta sträcka ut
de förvärkta lemmar
som stelnat i sina försök
att hålla sig uppe

Livet
andas hopp till mig
i den askgrå myllan
dit solen aldrig tidigare nått

Livet
öppnar sin famn
säger till mig

Var inte rädd
Jag ska föra dig till trygg
och säker hamn

sedan ska vi ut
på en härlig seglats

Livet
jag försonas med dig






Fri vers av Marreb
Läst 952 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-05-16 19:29



Bookmark and Share


  Quasimodo
Varmt och med mycket vilja i dessa ord för att leva och vara, med det man är och det som blir för allt man kan !!
2008-06-08

  Fredrik Stillesjö
Hej Marreb!

Som en båt på ett stilla hav, på väg mot framtiden. Så känns dikten. Jättebra, tycker Fredrik
2007-09-14

  issac.a.m
Vackert skrivet...
2007-08-30

    Mr.painter
Oj riktigt vackert
2007-06-10

  stefan.g
Underbar text som andas värme och en kärleksfull läntan av själva livet. Tack för läsningen, den var riktigt bra!
2007-05-28

  Åsa Gustavsson VIP
Ja, så bra om livet!
Jag vill också gå där under paraplyet
med dig och de andra!
2007-05-17

  Tosan VIP
Andas så mycket hopp. Frihetskänsla mitt i vilan. Skönt med försoningen i sista raden.
2007-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb