Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i hennes huvud

du måste lära dig att släppa taget. att falla fritt. glömma skyddsnätet. glömma allt du någonsin lärt dig. allt du kunnat. allt du kan.

hon låg tyst och blundade. tankarna som skrek tystade hon vant. allt hade hon hört förut. ingenting var nytt. ingenting skydde hon. ingenting gjorde henne längre rädd. någonsin.
hon brukade tänka på hur avskalad hon var. utan hud. förut.
nu var huden hård. ärrad. utan känsel. ett skyddande lager mot det som förr gjort henne rädd. mot vanmakten. äcklet.

lämna allt bakom dig. ta ett nytt kliv. välj en ny väg. makten är din och möjligheterna. i evighet. amen.

hon började tröttna nu. tänkte att hon kanske skulle låta hennes tankar spela fritt. klä av sig munkaveln och börja prata. hon undrade hur det skulle påverka de där ögonen. de där gamla, ledsna ögonen. hur den inprogrammerade vänligheten skulle slockna. hur munnen skulle tystna tvärt. darra. dö.

vad tänker du. vad känner du. vill du inte tala. kan du inte berätta.

hon vill berätta. hon vill sjunga. hon vill sätta toner till malandet. hon kan allt utantill. men hon kan inte prata. i hennes huvud sjunger hon. högt. i hennes huvud spelas allt i fyrtakt. men munnen förblir tyst. och ögonen slutna.




Övriga genrer av KatastrofKatt
Läst 403 gånger
Publicerad 2005-03-10 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KatastrofKatt
KatastrofKatt