Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag i fröken Sippas liv


100 ord: Vitsippan

 
 
Det var en tidig morgon i skogen. Ljust, kyligt. Du stod där i mitten; böjt litet huvud mot jorden; svagt rosa i nacken. Droppar av dagg i händerna.

Solen gick upp. Ryggen fick spänst. Du lyfte upp huvudet. Mötte solen med blicken. Och återspeglade det varma, gula, i mitten av ditt ansikte.

Tusen systrar och bröder omkring dig. Ni bjöd varandra till dans i den svaga vinden. Neg och steg med gröna spetsklänningar och skört.

Aftonen föll i rosa. Din solvarma kropp förberedde sig för natten. Slöt kalken; böjde lätt på huvudet. Vederkvickt av livet slog du dig till ro.




Övriga genrer av Miset
Läst 554 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-19 02:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert poetat om sippan!:-))
2007-05-20

  Cris
Ja detta var sannerligen en vacker sippsaga. Så vackert är det ju i verkligheten och det bjuder du oss med fina ord. Snyggt!
2007-05-19

    Lillemor
Nästan beslöjande skirt
om den vackra systern i skogen.
Jättefint!
2007-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Miset
Miset