Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omskrivning av en tidigare dikt, där jag roat mig med att  lägga rimmen på första - sista, andra - näst sista o. s. v. Dikten är en tragisk historia, om en man som råkar lämna jordelivet i den största stund av njutning.


Visst kunde det ha slutat bättre, eller . . .

 

 

Som Dionysos då han efter röda vinet smäktar

rycker ut den fyllda tunnans svicka

och för att få en riktig bläcka

fyller på sin kantharos*,

blev jag, då Du min vackra ros

låter mig min kärlekstörst få släcka

genom att ur Din kalk få dricka

av Din underbara, ljuva nektar.

 

Lyckobägaren uppfylld till brädd

jag till fullo njuter

helt betagen

lutad mot Din barm,

svettigt varm,

kärleksfullt omhändertagen,

medan Amor pilar skjuter

mot vår heta kärleksbädd.

 

Men jag överskattade min styrka

för när jag som bäst mig kände

någonting gick galet

och jag min egen dödsdom skrev

allt svart för mina ögon blev.

I ambulans jag fördes först till hospitalet

för att sedan i en furulåda - eländenas elände

i en begravningsbil, bli fraktad till en kyrka.

 

På stenen ristades som sorglig epilog:

"Här under vilar nu en man

som just när han till fullo njöt

och nått de allra högsta höjder

av fysisk kärleks alla fröjder,

plötsligt kalla döden ljöt

och psykiskt helt försvann

. . . Med andra ord - Han dog"

 

* Ka'ntharos (grekiskt dryckeskärl - förknippat med Dionysos)




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-23 15:58

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Bara applåderar
2007-05-23

  Linda Odelmar
mycket intressant dikt..gillar språket och alla bilderna den framkallar..och så givetvis det överraskande slutet..trevligt..
2007-05-23

  DanSan
**************************

Åh helt underbart Olle . . . du kan
verkligen konsten att ta en med
ut i historien med briljanta vingslag
diktar du ihop en historia så skön
men med ett snörpligt slut men döden
som infann sig var ju inte helt betydelse-
lös. . . härligt skapande bilder förmedlar
du här . . .

***************************
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson