Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pappersstickor




De sägs att bara sargade män blir poeter.
Att inget liv kan formas i händer som är fromma,
Tvinnas sönder till skrynkliga ord
Behövs strimmor av varma tårar



Här är berättelsen om en sargad man


Jag såg honom aldrig på riktigt, byggde bara luftslott kring hans liv
Jag smekte aldrig hans nakna kropp eller följde honom till stranden någon varm sommardag.
Jag älskade honom inte ens på riktigt.

Men jag minns hur han brukade spendera sina dagar på luftiga uteserveringar och betrakta kvinnofolket som vandrade förbi. Han tvinnade servetter mellan fingrarna, bistert, med munnen hårt sluten, kastade ut kaskader av amorpilar och lämnade mig blodig utanför. När han gått så brukade jag smyga in på serveringen och plocka åt mig alla de styvt rullade pappersstickorna. Placerade dem närmast kroppen, täppte sårens hätska blodströmmar och förvarade dem längst in bakom hjärtat.
Jag föreställde mig hur han vandrade i längs benvita stränder och slickade sol.
Så fullständig.



Ibland brukade jag föreställa mig honom när han älskade.


Jag kunde se hans brunbrända händer smeka mjuka kvinnokroppar. Hans härdade hud som strök sig längs lår och begravde sig i läppar.
Han älskade som ingen annan man.


Han strök droppar från himlen och förtrollade våra kroppar till poesi.


Vi var alltid så ensamma när vi älskade
På luftiga uteserveringar om tidiga sommarkvällar




Fri vers av blanc
Läst 599 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-05-29 20:14



Bookmark and Share


  jasminflowa
snyggt skrivet! det finns andra konstformer att uttrycka sej med för att inte bli galen i denna värld, det är ett behov alla människor har sargad eller ej.
2007-09-11

  Björn Karlsson
Nej Poeter är nog inte mer sargade än andra.
De har hittat en ventil att öppna.

Käns bra att läsa dina texter.
Du bjuder in mig som läsare.
Tack.
Mvh Björnen.
2007-08-21

    Freeway4
Hej, ville bara säga att du är grymt begåvad. Din text är både vacker och sorglig, vilket i mitt tycke är den allra bästa kombintionen av känslor i en text. underbart..

//F
2007-07-19

    bedragare
du är otrolig. väldigt väldigt bra trots det där med blodet och hjärtat! applåd.
2007-07-10

  Herbert
Vad snygg du är. Fast du skriver inte så dåligt.
2007-07-09

  Mangal VIP
Du kan den ädla konsten att berätta en historia, och fånga en läsare. Dessutom har du förmågan att skriva det oväntade. Det här var för mig en historia med oväntat och bitvis oförståeligt innehåll som jag gillar.
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

blanc
blanc