Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grundsubstanser

Lyft luren. Lyft luren. Lyft luren. Slå numret. Lyssna. Andas. Andas. Fortsätt att andas.

du ska starta med
vardagsrumsmörker
det är ditt grundmaterial
grundsubstans
gå vidare in i
skiftningen
och ditt ansiktsuttryck
ska flytta sig fyra millimeter
åt höger
in i barnkammaren
fingerfärdigheten
fingerfärgerna

men jag vore tacksam om du inte uppmuntrade
dina döttrar att leka med
skjutvapnet riktigt så nära min tinning. Tack.

allt ska starta med
vardagsrumsmörker
och du ska följa bruksanvisningen
för önskad effekt
klippa ditt IKEAliv
ur kartong
vika vid markeringen \"vik här\"
hälla
stygn och
spikar och
förgänglighet och
allt för att hålla ihop
stabilisera konstruktionen

åtta minuter går snabbare än fem
timmar

numret är upptaget
numret har upphört
du är placerad i kö
var god dröj


klick


vi kan inte ta ditt samtal just nu
vi har fullt upp med att
färdas genom
någon annans
revolutionerande luftvägar
och andemeningen är att
önska sig tre nya önskningar
varje gång
lura den som lurar dig
stjäl den som stjäl dig
grundmaterialet heter:
våra döttrar kommer att överleva oss
sagan stavas:
förtrycket slutar här
Tack för ditt samtal




Fri vers av Solsken
Läst 323 gånger
Publicerad 2007-06-01 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solsken