Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

femhundratretton

djupt inom mig
knastrar blåvalarna förbi
och i vattenledningarna rör sig
flyttfåglarna långsamt
de färdas illegalt och gratis
genom mina vener
talar om ovala hål
och andra tillflyktsorter
som fungerar när man gått vilse
och någon har hört att
det är viktigt
med beröring
och att blåvalarna rör sig
i haven
i mig
vandrar genom hålrummen tunnlarna ventilerna
smugglar farligt gods
kemikalier
samlas i hudsprickorna
lagras
och att man ibland hör
deras undervattensröster
genom tinningarna
handlederna
armvecken
där skalet är som tunnast




Fri vers av Solsken
Läst 305 gånger
Publicerad 2007-06-01 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solsken