Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saker som sägs i det tysta...


betongskor
bastant stabilitet
brinner inne
befrias inne
blöder svett

min värld är orörlig just nu
ingenting fungerar som det skall
för att inga försök görs
inga tester utförs för att se
om det verkligen inte fungerar

trött
sover vaken
aldrig utsövd
vill sova
kan inte blunda

jag längtar efter allt
allt jag aldrig upplevt
upplevt eller sett
sett utföras av någon annan, inte jag
jag har inget liv
liv av lust för livet själv
själv sitter jag fastfrusen... fastsmält
fastsmält i en tillvaro jag inte accepterar
accepterar eller ens ser av

jag vill ge dig någonting
någonting odefinierbart
någonting oklart
någonting suddigt
jag vill ge dig en klarhet
ett fast fokus
ett blick av någonting underbart
ett andetags kapacitet att förvilla
en drömlik tillvaro utan sinne
jag vill ge dig det du redan har
slötankar, andetag och existens

se på stjärnorna
de syns inte just nu
se på dem senare
se på allt det svarta runt om
det är där det sitter
det som har grepp
det som håller fast tillvaron i nuet
tomhet och svärta
alltingets cementerande

jag är en sten i en grushög
en grushög på botten av ett hav
ett hav utan liv, utan tanke, utan dröm

jag förflyter min tids avtrubbande vilja
och tankens självdöd...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 169 gånger
Publicerad 2007-06-09 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen