Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget är bestämt, allt du ser är relativt beroende på i vilket ljus du sätter det.


grått, svart och rött

Du ser dig omkring.
Grått, svart och rött.
De enda färgerna som går att urskilja.
I endast ett fotogenljus,
(ett flackande fotogenljus,)
vet du att det dina pupiller uppfattar,
är något som avgörs helt av hur nära ljuset är föremålet.

Du sluter ögonen.
Grått, svart och rött.
Färgerna återspeglas i ditt inre synfält.
Vi ser inte med något organ, hävdar du,
vi ser med våra erfarenheter.

Jag iakttar dig tyst och stilla.
Grått, svart och rött.
Du klär i de färgerna,
och du bär dem med stil,
trots att du hellre skulle vilja ha något livsfärgat.
Du viskar:
Man äger inte det man vill äga,
man äger det man passar i.

Du passar i grått, svart och rött.




Fri vers av haddis
Läst 183 gånger
Publicerad 2007-06-11 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

haddis
haddis