Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
travesterar långsökt ett antikt varumärke från tygriket: \"säg Algots... det räcker...\"


lyckopilar med Amors löften...



först tänkte jag
bygga dej ett pansarvärn
som skydd mot pöbelns eldkastningar
tänkte skaffa dej en vapensköld
mot giftpilars vässade spetsar
innesluta dej i hud av garvat läder
som skydd mot ovettiga ords smälekar
illvilliga människors vresa ögonkastningar

efterhand tänkte jag
mjukgöra stenkastarens graniter
till leende bolster av ejderdun
spinna lyckopilar av Amors löften
badda spetsar med lyckorusor

nu ; tänker jag
skriva ; hävda och ordfästa
påtala alla människors lika värde

\"gör medmänsklighet; det räcker...\"





Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-18 18:25



Bookmark and Share


  Karin D
ja...allt det du skrev..räcker..uppskattar denna text mycket...speciellt delen om medmänsklighet..humanism:-)
Tacj
Karin
2007-06-26

  Nettan
Snyggt, tankeväckande och berörande. Vad säger man mer när alla vackra ord redan sagts...
2007-06-21

  Marita Persson
Fiiint! En omtänksam dikt, som bryr sig
2007-06-20

    Maria Malm
Slutraderna säger allt, åh så rätt..
2007-06-18

  Anna Nickolausson
så rätt det finns ingen starkare kärlek än den att vara och visa den andres värde med
2007-06-18

    Nattviol
vet du - jag ler!
den här var verkligen fin, det
fanns både ont och gott i den.
\"gör medmänsklighet; det räcker...\"
kan inte sägas bättre!
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk