Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den mörka dagen, som döljs av månens ljus... (måndagen)


Fredagen som de blundade


Måndagen förväxlades med fredag, utan att någon märkte det - för det var längesedan någon hade märkt något egentligen. Nu för tiden matades sinnets intravöst med färdigtuggad mat och godkänt manipulerade och anåassade bilder, för att tillgodse marknadsekonomin.

Det faktum att fredagar faktiskt var tunga och jobbiga, passerade många obemärkt. Man trodde numera att man pustade ut på fredagen, trots att det bara varit en halv dag, bara för att veckan hade varit så jobbig. Även om man hade kommit hem som en stolstråle dagen innan och piggt planerat inför helgens strapatser.

De flesta inbillar sig idag att fredagar är lugna och bra.

"Måndagar är tunga och jobbiga!" säger de på ett så inövat maner, att de själva inte ens kan höra likheten längre. De vakar inte över sina sinnen längre. Det behövs ingen likvaka, då alla är så lika

När de sen kliver in i måndagen och öppnar ögonen, så ser de plötsligt allt elände och tolkar det som: "Usch, en sån där måndag igen", när allt det jobbiga bara är rester från en fredag som de blundade.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-26 01:31



Bookmark and Share


  Jorska
Ha! Underbart upplyftande rader att läsa. Du har ett så underhållande språk och dina texter VILL verkligen bli lästa.
Kalas!
Tack!
2007-06-27

  [ShadowWalker]
En samtidsbetraktelse så sann som någon, man slutar orka ta itu med sitt liv på fredagen och försöker dränka den genom helgen för att slås av den igen på måndagen.

Correctamundo!
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris