Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktare

Som betraktare ansåg de sig äga rätten sitta i juryn.

Hon bar stora kraftiga stövlar
gick vaggande gång.                                     
I ögonen lös vattenpölar                                  

Hon samlade dina ägodelar
till egna skatter.
Glänste i sopsortering

Hon var glad hon kunde ha den
tröjan med häftigt tryck.
Slet för gratisreklamen

Skratten burna under armen
rödsprucken clownmask.
Drömde med publiken

Seglade i väg på rusets våg
trevade i mörka natten.
La sig i kall trappuppgång

Hon vaknade bestulen på sitt
for ut i moralpredikningar.
Blev satt på mänsklig kredit.

Nå har juryn kommit fram till ett utlåtande?




Fri vers av Rosen VIP
Läst 1354 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-28 21:57



Bookmark and Share


    sunnanvind
Wow...
2013-03-23

    J. Herward
det slog mig, att jag gillar den här texten (mycket):)
2009-09-01

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Skratten burna under armen
rödsprucken clownmask.
Drömde med publiken


Tycker att du gjort en text, väl genomarbetad, förvirrande, verklig och fantasifull i ett...
förstår mycket väl att din text gavs en guldstjärna! :)
2008-02-10

  aol
så innerligt väl värd guldstjärnan är du
2008-01-08

  Bjarne Nordbö
Har nu suttit med den här framför mej ett tag. Det var det värt. Gillar hela dikten. Gav mej bilder, att vila inför och att fundera och konstatera. Det hände med andra ord något. Det gillar jag när jag läser.
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP