Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon talar tystnad


hon talar tystnad,
styckar del för del
i skivor av
[ingenting]
i baktakt
av vanmakt
och självförakt

spiller liv
omkring sig
suger upp rester
och ingenstans
hörs refrängen
om svängen
i enkelsängen

hon talar tystnad,
gömmer ljuden
vänder om och
ingen ser
hur det låter
när anekdoter
gråter




Fri vers av punka
Läst 526 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-07-02 02:16



Bookmark and Share


  Anders P H
Detta imponerar på mig!
Det bästa jag läst här
på mycket länge.
Det verkar så oerhört
medvetet utfört. Först en
orimmad sekvens av
välfunnen
laserfokuserad metafor
som är lika återhållen som
den är tydbar i djupled.
Sedan rimmade rader
av mer \"vardagligt\" slag
som liksom balanserar,
lånar vikt - men ändå inte -
av sina djupgående
syskonrader.
Ett sant nöje och en ära
att få göra
bekantskap med ditt skrivande!
2007-07-08

  Anders P H
Detta imponerar på mig!
Det bästa jag läst här
på mycket länge.
Det verkar så oerhört
medvetet utfört. Först en
orimmad sekvens av
välfunnen
laserfokuserad metafor
som är lika återhållen som
den är tydbar i djupled.
Sedan rimmade rader
av mer \"vardagligt\" slag
som liksom balanserar,
lånar vikt - men ändå inte -
av sina djupgående
syskonrader.
Ett sant nöje och en ära
att få göra
bekantskap med ditt skrivande!
2007-07-08

  RiJoKu
Jag tycker att ditt val av rubrik är väldigt tilltalande, kanske är det den som fångar min uppmärksamhet redan från början? Jag vet inte men fortsätt så för jag gillar den här!
2007-07-08

  August L S
Det är som de säger ett fint språk du använder dig av. Fina bilder och en bra stämning du med dem manar fram. Ja, det där var ju inte en så konstruktiv kommentar. Bäst tycker jag är andra stycket innan det börjar rimma.
2007-07-06

  Mangal VIP
Gillar språk och ordval. Skönt flyt.
2007-07-03

  Sofie Viktoria
Den här griper tag om mig när jag läser. Stark dikt om ensamhetens villkor.
2007-07-03

    ej medlem längre
Mycket vackert, starkt skrivet, bra!
2007-07-02
  > Nästa text
< Föregående

punka